Logo
ZOMERCARNAVAL BANHOLT
1 + 2 juli 2023

PROGRAMMA ZONDAG 2 JULI 2023


Zondag - optocht

Jawel Jawel Jawel dames en heren ook op zondag 2 juli hebben wij een topprogramma voor jullie in petto. Te beginnen op zondagmiddag wanneer we om 13.30u beginnen met een prachtige optocht vol pracht en praal, einzelgangers, muzikale klanken en natuurlijk heel veel auw kloete! Verwacht einde van de optocht is ca. 16.30-17.00u, waarna het feest in de feesttent verder gaat, maar hierover later meer.

Voor de muzikale invulling van de optocht hebben we een paar mooie orkesten weten te strikken.

En dames en heren, ER MAG GEDANST WORDEN!

 

Diversao!

Ten eerste is daar sambaband Diversao! uit Heerlen. Geen onbekende bij ons, want velen zullen hen nog wel kennen van hun eerdere deelnames aan de optocht tijdens Zomercarnaval 2016 en 2012. Een zeer vaardige percussiegroep die u met hun opzwepende ritmes zeker in vervoering zullen brengen. 

Volle Gaas!

Voor de eerste keer op onze Zomercarnaval dit jaar zijn onze vrienden uit Ikkelder: de welbekende zaate hermenie VOLLE GAAS zal voor de nodige carnavalistische klanken gaan zorgen. Bekend natuurlijk van hun eigen zittingen, deelnames aan diverse activiteiten zoals de opening van de carnaval op zaterdag op het gemeentehuis, maar ook zeer zeker vanwege hun winst van de Limburgse Kampioenschappen Zaate Hermeniekes, welk ze in 2022 zelf hebben mogen organiseren. 

Segura!

En ook dit jaar op de Zomercarnaval, ook geen onbekende in Banholt en zeker in de wijde, wijde, omgeving niet: de indrukwekkende samba- en percussieband Segura! uit Maastricht! Een groep die ook al op vele evenementen acte de presence gegeven heeft en ook in de beruchte Bonte Storm op carnavalszondag in Maastricht het publiek opzweept met hun aanstekelijke ritmische klanken! Een ware spektakelgroep om zeker te komen aanschouwen. 

Zondag - carnavalsavond

Dames en heren, zomercarnavalisten en zomercarnavalistinnekes, oftewel ZOMERCARNAVALISTA'S, Hiervoor hebben we het al kort over de optocht gehad op Zomercarnavalszondag. Deze behoeft eigenlijk geen nadere uitleg meer: deze staat als een HUIS. Bekend in heinde en verre van de carnavalsoptocht in Banholt op carnavalsmaandag zoals deze al vele tientallen jaren een trekpleister voor de wijde omgeving is.

Maar na de optocht zijn we nog niet klaar met jullie. HOUD JE VAST. In de feesttent aan de Bredeweg achterom bij Sjiepie zullen we nog eens RICHTIG gaaaas gaan geven!!! Vanaf een uur of 17.00u treden hier nog een paar toppers voor u aan, welke we hieronder aan u voor zullen stellen.

Dus maak je agenda vrij, trek je pakje aan en SCHRIJF OP!

TOT ZONDAG 2 JULI IN DE FEESTTENT!! ALAAF!!

 

Spik & Span

Op zondag 2 juli is het nog maar anderhalve week geleden dat we de langste dag van het jaar mogen meemaken. Maar ondanks dat het nog lang licht en lekker vertoeven is, beginnen we in de feesttent na de optocht met de KAMPIOENEN VAN DE NACH! Jo & Niek van top-zangduo Spik & Span trappen deze carnavalsavond af en zullen meteen de toon zetten. Als ex-LVK winnaars en ervaringsdeskundigen in de Vasteloavesmuziek en het Limburgse lied, zullen deze mannen de tent meteen in vuur en vlam zetten. En voor als u dit nog niet in de gaten had, este eenmoal hie bis, dan wilste hie BLIEVE!!! 

Frans Theunisz

Als tweede op deze carnavalsavond op zondag 2 juli hebben we voor jullie geen verrassing in petto. Een man die niet mag ontbreken op de Zomercarnaval in Banholt: de enige ereburger van Banholt die niet binnen de stadsmuren van Banholt en Terhorst woont: the one, the only, FRANS. THEUNISZ !!! Het is geen feest als Frans niet is geweest!

Onlangs heeft hij samen met Beppie in Oesj zijn 7x11'ste verjaardag gevierd, maar Frans floreert en knalt als nooit tevoren! Met zijn welbekende hits uit zijn Nachroave tijd, zijn eigen lange carriere en ook zijn nieuwe hits zorgt hij ervoor dat jong en oud (zo letterlijk als het maar kan zijn) niet kan blijven staan en Eedereen achtereen in de BOEMELTREEN gaat!

Zomercarnavalista's, laat jullie horen voor F R A N S T H E U N I S Z ! ! ! ! ! ! 

Erwin

Lekker.
Zoe Lekker.
Lekker.
Zoe Lekker.
DAMES EN HIERE, VEER GOON ALLES GEEEEEEEEVEEEEEEEEEE!!!!!

Mocht u het nog niet in de gaten hebben, het dak gaat er helemaal af op zondagavond! Onder een hopelijk Mediterraanse avondzon neemt Erwin ons mee naar het strand van Griekenland, maken we een ritje in het Reuzenraad en varen we samen met d'n Roeije Jan helemaal noar Luik en Trok. Erwin vaan ut Merretkoer is in da building, dames en heren!!! 

DJ Coen

Last but freakin certainly not least!!!

Dames en heren, er lijkt geen einde aan te komen. En dat komt ook niet!! Tussen en na een Zoepa-Sonttag programm, zal DJ Coen het publiek opzwepen zoals alleen DJ Coen dat kan. Coen is een begrip in alle leeftijdscategorieen en inmiddels een niet weg te denken huis-DJ van de Auw-Wieverbal, Hei-Op-Feesten en welk feest niet in het heuvelland tot aan Osterreich.

Ga er maar gerust vanuit dat als DJ Coen zijn laatste plaat gedraaid heeft en de laatste sprongen op de vloer geland zijn, de vloer zover gezakt is dat de mensen uit Terhorst voor het eerst bergop naar huis zullen moeten lopen!NieuwsBereikbaarheid van Banholt tijdens zomercarnaval

Programma zomercarnaval bekend !

Voorverkoop gestart
klik hier

Nieuwe datum voor Zomercarnaval Banholt in 2023

Krantenartikel uit 2003
klik hier