Logo
ZOMERCARNAVAL BANHOLT
1 + 2 juli 2023

PRAKTISCHE INFORMATIE


Feestlocatie

Dames en heren zomercarnavalista's, de meeste mensen in Banholt en Terhorst weten dit inmiddels, maar ook voor internationale bezoekers willen we er nog op wijzen dat de feestlocatie voor de dames- en herenzitting op zaterdag 1 juli en voor de carnavalsavond op zondag 2 juli gelegen is in de feesttent bij Hoeve Scheepers t.h.v. Bredeweg 2. Het kan in feite niet missen, maar de feesttent wordt bereikt via de lange oprit aan de zijkant van de hoeve, schuin tegenover de kerk.

Het is een centraal gelegen locatie, die ook aansluit op het eindpunt van de optocht op de zondag, alwaar deze zal ontbinden.


Optochtroute

De optocht met de Zomercarnaval in Banholt op zondag 2 juli zal een gewijzigde route kennen ten opzichte van de gebruikelijke optochtroute met carnaval. De optocht zal vertrekken op Mheerderweg bij het oud voetbalterrein oftewel bij het bebouwde-kombord. Vanuit daar trekken we via Mheerderweg, de Pastoor Rohsstraat in, om af te slaan de Pastoor Pendersstraat in en vervolgens via het onderste stuk Sint Gerlachusstraat weer in de Dalestraat uit te komen. Vanuit daar trekken we de gebruikelijke weg omhoog, door de horecastraat om achter de kerk vervolgens linksaf te slaan de Bredeweg op. Dan zijn we eigenlijk vrijwel meteen bij het eindpunt van de optocht aangekomen: ontbinding vindt plaats ter hoogte van Bredeweg 2, van waar uit de gang naar de feesttent achteraan de oprit gemaakt kan worden.


Bereikbaarheid

Op bijgevoegde kaartjes/plattegronden ziet u de optochtroute gemarkeerd. Het moge duidelijk zijn dat vanwege de optocht het verkeer op de relevante locaties gehinderd is.
optochtroute 2023

Voor de meeste mensen uit de buurt is het inmiddels bekend, maar qua bereikbaarheid is de Banholter Grubbe en Bruisterbosch afgesloten wegens werkzaamheden; houd hiermee rekening a.u.b. Op een drietal locaties is er gelegenheid om gratis uw auto te parkeren: vanaf de zijde van Mheer is dat op het oude trainingsveld van VV Banholtia en vanaf de zijde van Reijmerstok is dat op een tweetal parkeerweides aan de rand van het dorp, alsmede de vaste parkeerplaats bij het kerkhof.
plattegrond 2023

De feesttent ter hoogte van Bredeweg 2 is bereikbaar via de lange oprit.
locatie feesttent 2023

NieuwsBereikbaarheid van Banholt tijdens zomercarnaval

Programma zomercarnaval bekend !

Voorverkoop gestart
klik hier

Nieuwe datum voor Zomercarnaval Banholt in 2023

Krantenartikel uit 2003
klik hier