Logo
ZOMERCARNAVAL BANHOLT
1 + 2 juli 2023


WELKOM!


Nieuwe datum voor Zomercarnaval Banholt

Noteer alvast in uw agenda: Zomercarnaval Banholt: 01 + 02 juli 2023, programmering volgt snel. Save the date!


Zomercarnaval Banholt verplaatst naar 2022

Na de afgelasting van de Zomercarnaval in Banholt in 2020, hadden we met zijn allen de goede hoop dat dit in juli 2021 ongetwijfeld wel weer zou kunnen doorgaan. Echter zien wij het helaas niet als reeel om dit jaar een Zomercarnaval te kunnen organiseren. Daarom hebben we dan toch begin mei 2021 definitief besloten om de Zomercarnaval van 2021 ook af te gelasten en door te schuiven naar 2022, waarbij de datum nog nader te bepalen is. Zodra hieromtrent meer bekend is, zullen wij dit bekend maken.

Wij hopen op uw aller begrip en we willen vooral iedereen veel sterkte, moed en gezondheid wensen in deze bijzondere tijd, hopende dat we hier spoedig met zijn allen uit zullen gaan komen.


Zomercarnaval Banholt verplaatst naar 11 juli 2021 (AFGELAST)

In de context van het huidige heersende Coronavirus, alle genomen veiligheidsmaatregelen en het verbod op evenementen tot 1 september 2020; is Zomercarnaval Banholt 2020 afgelast. De organisatie heeft besloten het evenement naar 2021 te verplaatsen, waarbij de nieuwe datum is vastgesteld op 11 juli 2021. Schrijf deze alvast in uw agenda, en houd onze website en facebook in de gaten voor meer informatie!

nieuwe logo 2021
Voor nu wensen wij iedereen veel sterkte, moed en gezondheid wensen in deze bijzondere tijd.


Zomercarnaval Banholt verplaatst naar 2021 (AFGELAST)

Zoals bij eenieder bekend bevinden we ons in Nederland en heel de wereld reeds enkele maanden in een crisissituatie door het heersende Coronavirus. Op de persconferentie van premier Rutte en het RIVM van dinsdag 21 april j.l. is hierin definitief duidelijkheid verstrekt door van overheidswege alle evenementen tot 1 september 2020 te verbieden.

Dit is een ingrijpend besluit dat vele mensen en evenementen in heel Nederland raakt, echter een volledig te begrijpen besluit, waarbij het algemene belang en de algehele gezondheid uiteraard altijd voorop staat. Hieruit voortkomend zien wij ons als organisatie genoodzaakt om de Zomercarnaval in 2020 af te gelasten en naar 2021 te verplaatsen, waarbij de exacte datum nog nader bepaald zal worden. Zodra hieromtrent meer bekend is, zullen wij dit bekend maken.

Wij hopen op uw aller begrip en we willen vooral iedereen veel sterkte, moed en gezondheid wensen in deze bijzondere tijd.


Na de succesvolle introductie van Zomercarnaval in Banholt in 2002 door VV Banholtia, is hier in 2012 en 2016 op voort geborduurd door CV de Boemelere en Stg. Jeugdboemelere Banholt. Ondanks wisselende weersomstandigheden mogen al deze edities als een onverdeeld succes worden betiteld.

In de volgende zomer zal hier wederom een vervolg aan gegeven door CV de Boemelere en Stg. Jeugdboemelere Banholt en wel op 12 juli 2020. Dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

Nadere info volgt t.z.t. en houd ook onze facebook pagina in de gaten.


Dames en heren, carnaval ligt alweer ver achter ons, de zomer staat voor de deur, dus is het tijd voor Zomercarnaval in Banholt op 12 juni 2016! We zijn verheugd om u mee te delen dat het programma rond is. Zo treden naast alle carnavalswagens, -groepen en einzelgangers enkele muziekgezelschappen voor u aan, waaronder:

- Samba / Percussieband Dale Cana;
- Diversao! Sambaband Heerlen;
- Amistura! Sambaband Maastricht;
- Sambaband Los Galinhas Scheulder;
- Samba / Percussieband Batida Maastricht;
- Les Froeures Copuleurs uit Maastricht.

Langs de optochtroute is er genoeg gelegenheid om de inwendige mens te versterken. Bovendien wordt er voor en na de optocht bovenaan de Dalestraat en Bredeweg een optreden geboden door formatie Les Froeures Copuleurs uit Maastricht.

Ook voor de Carnavalsavond vanaf 18.00u in Harmoniezaal Amicitia is al het programma bekend:

- DEMO Productions met DJ Barry;
- Frans Theunisz;
- Ziesjoem!;
- Shakin DJ's;
- Big Benny.

Houd de website en onze facebook pagina in de gaten voor verdere informatie en updates!


Logo Zomercarnaval Banholt 2016 In 2016 komt er wederom zomercarnaval. Houdt de website goed in de gaten. Hopelijk krijgen we beter weer en zien we jullie allemaal op 12 juni 2016. Dan maken we er weer een groot zomers feest van.

 Verslag 2012

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de Zomercarnaval ging nu pas echt losbarsten. Helaas was dat niet het enige wat los barstte: om 11.00u braken de wolken open om vervolgens pas om 19.00u weer dicht te trekken. Maar hier hebben we ons niet door laten tegen houden: alle wagens, groepen, einzelgangers en sambabands hebben zich van hun beste kant laten zien door gewoon de optocht te laten doorgaan. Eenmaal nat - naar verluid bij sommigen tot tussen de ... - konden de optochtdeelnemers niet meer natter worden en werd alsnog een groot feest er van gemaakt.

Voor het publiek was het weer natuurlijk wel een belangrijke factor, maar ondanks de vele kuubs regenwater die verkeerd geleverd werden, wisten toch behoorlijk wat mensen de weg naar de Banholter Zomercarnaval te vinden. Al onze complimenten en dank aan alle optochtdeelnemers, publiek en vrijwilligers die er toch nog het beste van hebben weten te maken.

Zodra de eerste optochtdeelnemers binnen waren, gingen de sambabands direct naar harmoniezaal Amicitia waar zij samen met DJ Barry het al aanwezige publiek op te warmen met een golf aan geluid! Toen ook nog vele mensen de weg naar de harmoniezaal wisten te vinden werd het hier uiteindelijk een groot feest. Er ontstond een geweldige sfeer door enthousiaste sambabands en Limburgse artiesten, een DJ de sfeer perfect aanvoelde en natuurlijk een SUPER publiek! Deze carnavalsavond was een groot succes en een mooie afsluiter van een - al met al - geslaagde Zomercarnaval. Uiteindelijk valt het weer toch niet uit te kiezen, daarom:

WEER OF GEEN WEER, ALTIJD ZOMERCARNAVAL-WEER!

Namens de organisatie nogmaals onze dank aan alle optochtdeelnemers, artiesten, sponsoren, vrijwilligers en het publiek dat zowel 's middags als 's avonds wist waar het te doen was. Samen hebben we er een schitterend feest van gemaakt!

Binnenkort volgt hier nog enkele informatie en foto's.

Sinds de zomercarnaval in Banholt in 2002 zijn de Zuid-Limburgse zomers iets minder uitbundig geweest, tot nu! In 2012 wordt hier een vervolg aan gegeven. In het kader van het 55-jarig jubileum van Stichting Jeugd Boemelere Banholt wordt op 24 juni 2012 weer een zomercarnaval georganiseerd. Aan enthousiasme geen gebrek; als ook de weergoden ons nog goed gezind zijn, is Banholt niet ver verwijderd van een knallende zomer 2012! Dus noteer al maar vast in uw agenda:

Op deze website vindt u meer informatie, welke steeds wordt bijgewerkt, dus houd 'em in de gaten.. We zien ons!

NieuwsNieuwe datum voor Zomercarnaval Banholt in 2023

Krantenartikel uit 2003
klik hier