Logo
ZOMERCARNAVAL BANHOLT
12 juli 2020

WELKOM!


Na de succesvolle introductie van Zomercarnaval in Banholt in 2002 door VV Banholtia, is hier in 2012 en 2016 op voort geborduurd door CV de Boemelere en Stg. Jeugdboemelere Banholt. Ondanks wisselende weersomstandigheden mogen al deze edities als een onverdeeld succes worden betiteld.

In de volgende zomer zal hier wederom een vervolg aan gegeven door CV de Boemelere en Stg. Jeugdboemelere Banholt en wel op 12 juli 2020. Dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

Nadere info volgt t.z.t. en houd ook onze facebook pagina in de gaten.


Dames en heren, carnaval ligt alweer ver achter ons, de zomer staat voor de deur, dus is het tijd voor Zomercarnaval in Banholt op 12 juni 2016! We zijn verheugd om u mee te delen dat het programma rond is. Zo treden naast alle carnavalswagens, -groepen en einzelgangers enkele muziekgezelschappen voor u aan, waaronder:

- Samba / Percussieband Dale Cana;
- Diversao! Sambaband Heerlen;
- Amistura! Sambaband Maastricht;
- Sambaband Los Galinhas Scheulder;
- Samba / Percussieband Batida Maastricht;
- Les Froeures Copuleurs uit Maastricht.

Langs de optochtroute is er genoeg gelegenheid om de inwendige mens te versterken. Bovendien wordt er voor en na de optocht bovenaan de Dalestraat en Bredeweg een optreden geboden door formatie Les Froeures Copuleurs uit Maastricht.

Ook voor de Carnavalsavond vanaf 18.00u in Harmoniezaal Amicitia is al het programma bekend:

- DEMO Productions met DJ Barry;
- Frans Theunisz;
- Ziesjoem!;
- Shakin DJ's;
- Big Benny.

Houd de website en onze facebook pagina in de gaten voor verdere informatie en updates!


Logo Zomercarnaval Banholt 2016 In 2016 komt er wederom zomercarnaval. Houdt de website goed in de gaten. Hopelijk krijgen we beter weer en zien we jullie allemaal op 12 juni 2016. Dan maken we er weer een groot zomers feest van.

 Verslag 2012

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de Zomercarnaval ging nu pas echt losbarsten. Helaas was dat niet het enige wat los barstte: om 11.00u braken de wolken open om vervolgens pas om 19.00u weer dicht te trekken. Maar hier hebben we ons niet door laten tegen houden: alle wagens, groepen, einzelgangers en sambabands hebben zich van hun beste kant laten zien door gewoon de optocht te laten doorgaan. Eenmaal nat - naar verluid bij sommigen tot tussen de ... - konden de optochtdeelnemers niet meer natter worden en werd alsnog een groot feest er van gemaakt.

Voor het publiek was het weer natuurlijk wel een belangrijke factor, maar ondanks de vele kuubs regenwater die verkeerd geleverd werden, wisten toch behoorlijk wat mensen de weg naar de Banholter Zomercarnaval te vinden. Al onze complimenten en dank aan alle optochtdeelnemers, publiek en vrijwilligers die er toch nog het beste van hebben weten te maken.

Zodra de eerste optochtdeelnemers binnen waren, gingen de sambabands direct naar harmoniezaal Amicitia waar zij samen met DJ Barry het al aanwezige publiek op te warmen met een golf aan geluid! Toen ook nog vele mensen de weg naar de harmoniezaal wisten te vinden werd het hier uiteindelijk een groot feest. Er ontstond een geweldige sfeer door enthousiaste sambabands en Limburgse artiesten, een DJ de sfeer perfect aanvoelde en natuurlijk een SUPER publiek! Deze carnavalsavond was een groot succes en een mooie afsluiter van een - al met al - geslaagde Zomercarnaval. Uiteindelijk valt het weer toch niet uit te kiezen, daarom:

WEER OF GEEN WEER, ALTIJD ZOMERCARNAVAL-WEER!

Namens de organisatie nogmaals onze dank aan alle optochtdeelnemers, artiesten, sponsoren, vrijwilligers en het publiek dat zowel 's middags als 's avonds wist waar het te doen was. Samen hebben we er een schitterend feest van gemaakt!

Binnenkort volgt hier nog enkele informatie en foto's.

Sinds de zomercarnaval in Banholt in 2002 zijn de Zuid-Limburgse zomers iets minder uitbundig geweest, tot nu! In 2012 wordt hier een vervolg aan gegeven. In het kader van het 55-jarig jubileum van Stichting Jeugd Boemelere Banholt wordt op 24 juni 2012 weer een zomercarnaval georganiseerd. Aan enthousiasme geen gebrek; als ook de weergoden ons nog goed gezind zijn, is Banholt niet ver verwijderd van een knallende zomer 2012! Dus noteer al maar vast in uw agenda:

Op deze website vindt u meer informatie, welke steeds wordt bijgewerkt, dus houd 'em in de gaten.. We zien ons!

NieuwsOp 12 juli 2020 is er wederom zomercarnaval in Banholt

Krantenartikel uit 2003
klik hier