Logo
ZOMERCARNAVAL BANHOLT
1 + 2 juli 2023

WELKOM!


Zomercarnaval Banholt - Zaterdag 1 juli 2023: Dames- en Herenzitting

Poster Zomercarnaval Banholt 2023 Op zaterdag 1 juli is er een dames- en herenzitting vanaf 15.00u in de feesttent. Op deze dag zijn er optredens van onder meer Hub Stassen in de buut, een Magic-Comedy show van Rafael uit Belgie, Ziesjoem!, Andy&Roy, Marleen Rutten, Henk&Ton, Big Benny en muzikale omlijsting door DJ Olaf! Met dit programma is er voor ieder wat wils, en zal jong en oud, dames en heren, een schitterende middag beleven!
In de tent zullen tijdens de zitting de dames en heren fysiek van elkaar gescheiden zijn; waar na de zitting rond 19.00u deze afscheiding weg gehaald zal worden. Tijdens de pauze wordt er door de friture gezorgd voor een versterking van de inwendige mens, wat inbegrepen is in de entreeprijs.

De kaartverkoop voor deze zitting geschied online en kaarten voor heren en dames zijn apart te bestellen. De verkoop start op maandag 22 mei 2023 via www.zomercarnavalbanholt.nl en onze Facebook pagina's. In de eerste fase kosten deze kaarten € 15,- per stuk, en vanaf 5 juni zijn deze alleen nog aan € 17,50 te verkrijgen. Dus wees er snel bij!

Na de zitting is de tent vanaf ca. 19.00u geopend voor iedereen en is de entree gratis. In de avond zullen er nog enkele optredens zijn en zal de tent sluiten om 23.00u.

We hopen u allen te mogen begroeten op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 om er samen een mooie Zomercarnaval 2023 van te maken!


Zomercarnaval Banholt - Zondag 2 juli 2023: Optocht en carnavalsavond

Poster Zomercarnaval Banholt 2023 Op zondag 2 juli is er als vanouds een optocht vanaf 13.30u met verschillende carnavalswagens, -groepen, sambabands en zaate hermeniekes. Deze optocht kent een gewijzigde route ten opzichte van der normale optocht: we vertrekken vanaaf Mheerderweg bij het voetbalveld, om via de Past. Rohsstraat en de Past. Pendersstraat en Sint Gerlachusstraat, de Dalestraat langs de cafes op te trekken en uiteindelijk op de Bredeweg ter hoogte van Hoeve Scheepers te ontbinden en van daaruit naar de feesttent bij Bredeweg 2 achterom te trikke. Na de optocht start daar een carnavalsoavend met muzikale omlijsting door onder andere DJ Coen, Spik & Span, Frans Theunisz en Erwin!

Entree op deze dag is gratis.

We hopen u allen te mogen begroeten op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 om er samen een mooie Zomercarnaval 2023 van te maken!


Zomercarnaval Banholt: 1 & 2 Juli 2023

Carnaval 2023 ligt al weer enkele maanden achter ons, en het was wederom een geslaagde carnaval met onze grote prins Bjorn I en Jubileum-Jeugdprins Keano I (6x11). Ondertussen vult de kalender zich weer met verschillende andere dorpsfeesten, maar kan ook ons Vasteloaveshart rustig door blijven kloppen. Want we kunnen al voorzichtig uitkijken naar juli.

Want op 1 en 2 juli 2023 is het eindelijk weer tijd voor Zomercarnaval in Banholt! Na meerdere gedwongen uitstellen, is 2023 het jaar dat het eindelijk weer gaat gebeuren.

Op zondag 2 juli is er een optocht met diverse carnavalsgroepen, praalwagens, einzelgangers en diverse muziekgezelschappen voor wat extra ''schwung''. Na de optocht start er een carnavalsavond in de feesttent met verschillende artiesten en muziek.

Op zaterdag 1 juli vindt er ook eindelijk de tweede heren- en dameszitting plaats. In 2016 heeft al de eerste herenzitting plaats gevonden, destijds in Cafe der Boemeler. Maar nu in 2023 komt daar ook een dameszitting bij. Tegelijk. Op dezelfde plek. Maar toch zien de heren en dames zich onderling niet.

Nieuw is ook dit jaar de locatie: zowel het Zaterdagprogramma als het Zondagavondprogramma vindt dit jaar plaats in een feesttent, achterom bij Hoeve Scheepers bij Bredeweg 2 in Banholt.

De organisatie is in handen van CV de Boemelere en Stg. Jeugdboemelere Banholt. We hebben gezorgd voor een spetterend programma op beide dagen, waarover we u binnenkort verder zullen informeren. Maar een ding staat vast: DIT WORDT EEN KNALLER!

Dus noteer alvast in uw agenda:
Zaterdag 01 juli: Dames- en herenzitting
Zondag 02 juli: Optocht en Carnavalsavond


Nieuwe datum voor Zomercarnaval Banholt

Noteer alvast in uw agenda: Zomercarnaval Banholt: 01 + 02 juli 2023, programmering volgt snel. Save the date!


Zomercarnaval Banholt verplaatst naar 11 juli 2021 (AFGELAST)

In de context van het huidige heersende Coronavirus, alle genomen veiligheidsmaatregelen en het verbod op evenementen tot 1 september 2020; is Zomercarnaval Banholt 2020 afgelast. De organisatie heeft besloten het evenement naar 2021 te verplaatsen, waarbij de nieuwe datum is vastgesteld op 11 juli 2021. Schrijf deze alvast in uw agenda, en houd onze website en facebook in de gaten voor meer informatie!

nieuwe logo 2021
Voor nu wensen wij iedereen veel sterkte, moed en gezondheid wensen in deze bijzondere tijd.


Na de succesvolle introductie van Zomercarnaval in Banholt in 2002 door VV Banholtia, is hier in 2012 en 2016 op voort geborduurd door CV de Boemelere en Stg. Jeugdboemelere Banholt. Ondanks wisselende weersomstandigheden mogen al deze edities als een onverdeeld succes worden betiteld.

In de volgende zomer zal hier wederom een vervolg aan gegeven door CV de Boemelere en Stg. Jeugdboemelere Banholt en wel op 12 juli 2020. Dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

Nadere info volgt t.z.t. en houd ook onze facebook pagina in de gaten.


Dames en heren, carnaval ligt alweer ver achter ons, de zomer staat voor de deur, dus is het tijd voor Zomercarnaval in Banholt op 12 juni 2016! We zijn verheugd om u mee te delen dat het programma rond is. Zo treden naast alle carnavalswagens, -groepen en einzelgangers enkele muziekgezelschappen voor u aan, waaronder:

- Samba / Percussieband Dale Cana;
- Diversao! Sambaband Heerlen;
- Amistura! Sambaband Maastricht;
- Sambaband Los Galinhas Scheulder;
- Samba / Percussieband Batida Maastricht;
- Les Froeures Copuleurs uit Maastricht.

Langs de optochtroute is er genoeg gelegenheid om de inwendige mens te versterken. Bovendien wordt er voor en na de optocht bovenaan de Dalestraat en Bredeweg een optreden geboden door formatie Les Froeures Copuleurs uit Maastricht.

Ook voor de Carnavalsavond vanaf 18.00u in Harmoniezaal Amicitia is al het programma bekend:

- DEMO Productions met DJ Barry;
- Frans Theunisz;
- Ziesjoem!;
- Shakin DJ's;
- Big Benny.

Houd de website en onze facebook pagina in de gaten voor verdere informatie en updates!


Logo Zomercarnaval Banholt 2016 In 2016 komt er wederom zomercarnaval. Houdt de website goed in de gaten. Hopelijk krijgen we beter weer en zien we jullie allemaal op 12 juni 2016. Dan maken we er weer een groot zomers feest van.

 Verslag 2012

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de Zomercarnaval ging nu pas echt losbarsten. Helaas was dat niet het enige wat los barstte: om 11.00u braken de wolken open om vervolgens pas om 19.00u weer dicht te trekken. Maar hier hebben we ons niet door laten tegen houden: alle wagens, groepen, einzelgangers en sambabands hebben zich van hun beste kant laten zien door gewoon de optocht te laten doorgaan. Eenmaal nat - naar verluid bij sommigen tot tussen de ... - konden de optochtdeelnemers niet meer natter worden en werd alsnog een groot feest er van gemaakt.

Voor het publiek was het weer natuurlijk wel een belangrijke factor, maar ondanks de vele kuubs regenwater die verkeerd geleverd werden, wisten toch behoorlijk wat mensen de weg naar de Banholter Zomercarnaval te vinden. Al onze complimenten en dank aan alle optochtdeelnemers, publiek en vrijwilligers die er toch nog het beste van hebben weten te maken.

Zodra de eerste optochtdeelnemers binnen waren, gingen de sambabands direct naar harmoniezaal Amicitia waar zij samen met DJ Barry het al aanwezige publiek op te warmen met een golf aan geluid! Toen ook nog vele mensen de weg naar de harmoniezaal wisten te vinden werd het hier uiteindelijk een groot feest. Er ontstond een geweldige sfeer door enthousiaste sambabands en Limburgse artiesten, een DJ de sfeer perfect aanvoelde en natuurlijk een SUPER publiek! Deze carnavalsavond was een groot succes en een mooie afsluiter van een - al met al - geslaagde Zomercarnaval. Uiteindelijk valt het weer toch niet uit te kiezen, daarom:

WEER OF GEEN WEER, ALTIJD ZOMERCARNAVAL-WEER!

Namens de organisatie nogmaals onze dank aan alle optochtdeelnemers, artiesten, sponsoren, vrijwilligers en het publiek dat zowel 's middags als 's avonds wist waar het te doen was. Samen hebben we er een schitterend feest van gemaakt!

Binnenkort volgt hier nog enkele informatie en foto's.

Sinds de zomercarnaval in Banholt in 2002 zijn de Zuid-Limburgse zomers iets minder uitbundig geweest, tot nu! In 2012 wordt hier een vervolg aan gegeven. In het kader van het 55-jarig jubileum van Stichting Jeugd Boemelere Banholt wordt op 24 juni 2012 weer een zomercarnaval georganiseerd. Aan enthousiasme geen gebrek; als ook de weergoden ons nog goed gezind zijn, is Banholt niet ver verwijderd van een knallende zomer 2012! Dus noteer al maar vast in uw agenda:

Op deze website vindt u meer informatie, welke steeds wordt bijgewerkt, dus houd 'em in de gaten.. We zien ons!

NieuwsBereikbaarheid van Banholt tijdens zomercarnaval

Programma zomercarnaval bekend !

Voorverkoop gestart
klik hier

Nieuwe datum voor Zomercarnaval Banholt in 2023

Krantenartikel uit 2003
klik hier